Citytrips | Maastricht in twee dagen

Afgelopen woensdag en donderdag was ik te vinden in Maastricht samen met Romi. Een datum vinden ging nog moeilijker dan de weg vinden naar ons hotel. Gelukkig kwamen we eruit en zijn we afgelopen week met veel plezier de trein ingestapt richting Maastricht. Een lange reis hadden we tegemoet. Zo’n 3,5 uur in de trein. Ik neem jullie vandaag mee terug naar Maastricht om ons avontuur te delen met jullie… (plus een paar leuke hotspots/aanraders onderaan dit artikel).

De reis samen begon in Zwolle waar we beide afzonderlijk naar toe zijn gekomen. Vanaf daar stapten we op de trein naar Utrecht Centraal. Op Utrecht Centraal stapten we over op de trein naar Maastricht die ons na twee uur op onze bestemming moest brengen.

Na 3 uur treinen hebben we een tussenstop gemaakt in Roermond. Hier scheen een leuke Designer Outlet te zijn, die we natuurlijk niet konden missen. 

Kerk in Roermond
Designer outlet

De Designer Outlet was makkelijk te vinden we moesten door Roermond (ook een leuke stad!) zelf lopen, ongeveer tien minuten. Er waren ontzettend veel winkels met mooie prijzen, zeker de moeite waard als je naar Maastricht gaat!

Een paar uur verder kwamen we aan op onze kamer in Novotel. Erg afgelegen helaas, maar wel een heel mooi hotel. Ze bieden verschillende services aan om gemakkelijk bij de stad te komen, daar hebben wij goed gebruik van gemaakt.

Carpaccio
Zalm met Dillesaus

We hadden besloten om iets in de stad te gaan eten dus namen we om 17:00 de pendelbus naar de stad en om 18:00 zaten we heerlijk op het terras te genieten van ons voorgerecht. We hadden uitzicht op het vrijthof waar de ridderronde bezig was. Een soort wielrenwedstrijd. Wij snapten er niet veel van, haha. Na het diner, wat overigens heerlijk was en best goedkoop, hebben we een taxi genomen naar het hotel en heerlijk op onze kamer tv gekeken.

Dessert
TV kijken op de kamer 🙂

The next day… 

Na te hebben genoten van een heeeerlijk ontbijt (vanalles wat, broodjes, croissants, yoghurt en nog veel meer), in iedergeval genoeg zodat we geen honger meer hadden tot een uur of vijf, haha. Pakten we onze spullen en gingen we lopend terug naar het station, het wachten op de pendelbus duurde te lang, we waren eerder wakker dan gepland, haha. Helaas regende het en werden we een beetje nat… Op het station dumpten we onze rugtassen in een kluis en gingen de stad in.

De maas
America Today
Boekhandel de Dominicanen

In Maastricht heb je ontzettend veel winkels en mooie gebouwen. En wij als twee meisjes met een camera moeten natuurlijk van elk mooi gebouw/kerk een foto maken… De bovenstaande foto is genomen in een geweldige kerk. De kerk is omgetoverd tot boekhandel. Erg mooi. De volgende foto’s zijn genomen op het vrijthof. 

Ook heb je in Maastricht hele leuke koffietentjes zoals Mickey Brown’s. Ze hebben erg lekker koffie en andere dingen, maar het belangrijkste: ze zijn betaalbaar.

Cappucino

Tegen een uur of twee hadden we het gezien in Maastricht, we liepen er al rond vanaf 10 uur en hadden de vorige dag voor het eten ook al veel gezien. We besloten om de trein te pakken en nog even een tussen stop te maken in Utrecht, zodat onze reistijd gesplitst werd. We hebben nog even het centrum bekeken en daarna heerlijk pasta gegeten bij Julia’s op het station. Vervolgens pakten we de trein terug naar Zwolle en namen afscheid. Het was een zeer geslaagde reis en we hebben veel gezien, gepraat en gelachen. Ik zie hier een tweede keer aankomen? :). Kijk ook even op Romi haar blog voor leuke reisblogs!

Het station

Hotspots/tips in Maastricht:

  • Maak een tussen stop in Roermond om de disgner outlet te bekijken.
  • Budgetavond eten? Ze hebben heel veel 3-gangenmenu’s voor een vaste prijs. Bijvoorbeeld: 19,95 of 21,50. Wij aten bij Old Dutch op het Vrijthof, erg lekker!
  • Boekhandel de Dominicanen, voor alle boekliefhebbers.
  • Café Zondag, hier zijn wij zelf niet geweest, maar wel langsgelopen. Op internet lees je er veel over en het ziet er erg gezellig uit. Wij zaten heleaas vol toen we er langs liepen.
  • De hoofdstraat is vrij modern, maar er zijn talloze zijstraatjes die er heel erg leuk uitzien. Hier vind je de meeste boetiekjes en designwinkels.
  • Het vrijthof, voor mooie foto’s van de kerken (en je kan ook een van die kerken beklimmen)
  • Mickey Brown’s, lekkere koffie en zeker het proberen waard!
  • Last van je tassen of koffers? Op het station kan je een kleine kluis huren voor maar 3,95 voor 24 uur! Zorg wel dat je een klein tasje bij je hebt waar je je portemonee en al je esstentials in kan doen.
  • De app Citymaps2go is heel handig als je wilt kijken waar welke winkel zit of je opzoek bent naar een leuk cafés, van te voren downloaden en je kan hem offline gebruiken. Hier maak ik altijd gebruik van en het is zo fijn!
  • Lange reis? Splits je reis door op verschillende stations uit te stappen en de stad door te lopen. Wel handig om van te voren uit te zoeken of het centrum dichtbij het station is. Meestal kan je dit doen in de trein zelf, want wifi!!

Bedankt voor het lezen, zijn jullie al eens in Maastricht geweest?

Liefs,

E

 

Citytrips | Maastricht in twee dagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
%d bloggers liken dit: