Niemand kan alles hebben

Hier zit ik dan op het zelfde plekje dan precies een maand geleden… Het is hetzelfde mooie weer en het is even rustig in de buurt. Het enige dat anders is, is dat ik mijn nieuwe laptop voor mijn neus heb…

IMG_1617

Een maand geleden blogde ik met de instelling om weer wat vaker te gaan bloggen, omdat ik het leuk vind. Het is fijn om af en toe even van je af te schrijven. En ja dat kan ook in een dagboek, maar wat heb je daar aan? Je hand gaat er van zeer doen (zeker als je zoals ik lange verhaaltjes schrijft) en daarnaast is de kans dat je het ooit nog een keer leest redelijk klein. Plus dat er weer allemaal boekjes bij komen. Het is wel een mooi excuus om een leuk notitieboekje te kopen, maar he… Dat kost weer geld.

Ik zit in een twijfelfase, for sure. Het ene moment ben ik super zeker van iets dat ik wil gaan doen. Terwijl ik het andere moment weer ga twijfelen. Vind ik het echt leuk? Wil ik dit nog lang volhouden? Wat schiet ik er mee op? Doe ik het wel goed? Zet ik mezelf niet voor gek? Allemaal vragen die bij mij opkomen als ik iets aan het doen ben of als ik een beslissing wil maken.

Het zelfde geld nu voor youtube. Ik weet het gewoon niet. Wil ik echt videos maken? En niet alleen voor youtube, maar ook voor de studiekeuze die ik dit jaar moet gaan maken. Uh… Wie zegt dat ik altijd wil blijven dansen als ik een dans opleiding ga doen?

Het liefste doe ik alles. En dit en dat, maar helaas de tijd werkt niet bepaald goed mee. Daarnaast zou ik gewoon per dag willen beslissen wat ik ga doen. Ga ik vandaag een dansopleiding doen of ga ik me verdiepen in het beter monteren van een video. Of zou ik gaan werken in een restaurant vandaag? Helaas kan je niet alles hebben. Niemand kan alles hebben, zelfs niet als je een of andere koning of koningin bent. Je moet altijd iets opofferen voor het andere. Wil je een dansopleiding doen? Dan is de kans groot dat je je sociale leven en/of het bloggen en youtuben moet opofferen om de dansopleiding te volgen.

Gelukkig heb ik wel een hele leuke vakantie achter de rug, een week je cyprus, lasergamen (dat is morgen, maar als dit online staat gisteren), escape room, fietsen, relaxen en veel met vrienden afgesproken. Maar daarover later meer! Voor nu laat ik het hier bij.

Weten jullie al wat voor opleiding jullie later willen gaan doen? / Waar twijfel jij over?

Liefs

Niemand kan alles hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
%d bloggers liken dit: