Griepje? No worry!

img_8373Ooit het gevoel gehad dat je de hele dag in bed wil blijven liggen? Vast wel. Dat is precies hoe ik mij voel vandaag. Mijn neus is rood van het snuiten en mijn hoofd voelt als een gewicht van 592 kilo. En wat doe ik eraan? Niet veel, rustig aan doen en 10 liter neusspray opsnuiven. Je kunt wel zeggen dat er een griepje zit aan te komen. Vandaag heb ik voor jullie een aantal tips om een griepje te weerstaan.

Het is vakantie, dus zo erg is het niet om grieperig te zijn. Nou ja, in de vakantie rust je toch uit. Maar toch zou ik liever een ander moment gekozen hebben. Vakantie is om leuke dingen te doen toch? Vind ik wel!

Thee met honing

Als ik verkouden ben grijp ik altijd meteen naar de honing, waarom? Dat wist ik tot vandaag nog niet. Ik wist wel dat het de keelpijn verzachtte maar verder? In honing zitten bepaalde vitaminen en mineralen. Het bestrijd virussen, bacteriën en schimmels! Wie wist dat? Meer hierover lezen dat kan hier. Voortaan dus altijd maar een schepje honing in de thee.

Hou rust

Dit is een bekende en weten allemaal dat we dit moeten doen als er een griepje aan zit te komen. Maar het probleem is: Netflix… Met uitrusten bedoelen we niet achter de tv hangen, maar in een donkere kamer zoveel mogelijk slapen.

Stomen 

Ook stomen kan erg goed werken, dit kan gewoon boven een bank met heet water en een handdoek over je hoofd heen. Het lekkere aan stomen is dat alles lekker gaat lopen, maar je zit wel in een onhandige positie, haha. Tegenwoordig zijn er ook speciale machines die natuurlijk veel makkelijker zijn. Maar hé, dat kost geld en wij zijn Nederlanders. De kans dat we zo’n ding kopen voor de paar keren dat we verkouden zijn is klein.

Vitamine C 

Ook vitamine C is een vitamine die je hard nodig hebt als je grieperig bent. Het is voor “het in stand houden van de weerstand. Vitamine C zit in fruit, aardappelen en groente.” — Het Voedingscentrum. Citroenen en grapefruit zijn het best tegen een griepje. Tip: een kop thee met een citroen (en honing) er in doet ook wonderen.

Kaneel

Om nog even door te gaan op de middeltjes die we in huis hebben: kaneel werkt ook ontzettend goed tegen griep. Vroeger (stiekem nog steeds) was ik heel erg obsessed met kaneel en had ik uitgezocht waarvoor het allemaal goed was. Onder andere tegen een griepje en voor concentratie. Vooral de combinatie tussen honing en kaneel schijnt goed te werken tegen verkoudheid!

Ik hoop dat ik snel weer wat opgeknapt ben. Gelukkig heb ik het niet super erg te pakken en heb ik alleen een loop neus van hier tot Tokio en een hoofd dat zwaar aanvoelt. Maar dan stopt het leven niet. Wat is jullie beste tip tegen een griepje?

 

Griepje? No worry!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
%d bloggers liken dit: