School | Introduction Week ArtEZ 2017

Introweek 2017… Wat was het leuk! Zo leuk dat ik er zelfs een blog over schrijf. De hele week begon met spanning, verlegenheid en nieuwsgierigheid, maar al snel werd dat omgezet in gezelligheid, gelach en nieuwe vrienden. Lees verder voor mijn verhaal over de introductie week van ArtEZ 2017! 

We werden opgedeeld in groepen. Groep 1 t/m 15. Ik zat in groep 1. Met je groep deed je corvee, sliep je samen in een tent en moest je dingen mee voorbereiden. Ik had een erg leuke groep met twee meiden van de dezelfde opleiding als ik. Altijd fijn. De locatie was ook erg mooi. De kunstwerkplaats in Arnhem. Het ‘hoofdterrein’ was gewoon bij de ingang met een podium en een grote tent en douches en wc’s. De slaaptenten waren 6 minuten verder op.

Groep 1 was meteen de pineut met corvee: lunch voorbereiden. Niet zo heel erg en het eten was super! Na de lunch gingen we onze klas ontmoeten (alleen maar meiden! :)) en daarna kenningsmakingspelletjes doen zoals speetdaten en never have I ever. Alles was ongeveer in het engels omdat er veel internationale studenten waren.

’s Avonds lekker eten, informatie over een aantal dingen en optredens van ouderjaarsstudenten. Daarna hadden we een binGo. Letterlijk, met de G zo hard uitgesproken. Het werd gepresenteerd door twee jongens verkleed als vrouw en gewoon lekker overdreven. Heerlijk. Alles was ontzettend overdreven. Er werd altijd muziek gemaakt, gedanst en gelachen. Mensen kleedde zich ook gewoon hoe ze wilden, maakte niks uit wat andere er van dachten. Ik zeg geweldig.De volgende dag hadden we korte workshops, drie intotaal. Voor elke workshop moest je een kaartje pakken om een plekje te krijgen. Als je mensen zag rennen wist je dat de kaartjes konden worden gepakt, haha. Mijn eerste workshop was presentatie, de tweede was film en de derde creative writing. Ik vond ze allemaal erg leuk. Alleen de workshop film vond ik wat minder. We moesten een timelaps maken en we waren met 15 mensen en 1 camera. Aangezien het allemaal creatieve mensen waren had iedereen ideeën, chaotisch.

’s Avonds hadden we een talentenshow. Hierbij moest je in je eigen groep acts voorbereiden. Dat mocht vanalles zijn. De hele show duurde ontzettend lang maar er was ook zoveel talent, alles was leuk, vermakelijk en mooi om te zien. Daarna was er nog een feestje.

De volgende dag hadden we een lange workshop. Ik had voor film gekozen ondanks dat ik het de vorige dag niet leuk vond. Gelukkig was het dit keer veel beter. We hadden een groepje van 10 en de hele dag de tijd om een actie film te maken. De titel: What goes around, comes around. Het filmpje komt nog om Facebook te staan maar staat er helaas nog niet op. Hou mijn Facebook maar in de gaten want de film is awesome.

Voor de film ging ik samen met een ander meisje dansen op een container. Awesome. Ik dacht gewoon een dansje doen. Wat het uit eindelijklijk werd vond ik minder leuk om te doen, maar gaaf zag het er wel uit. De film ging namelijk over een schelp stelen en dat het de heletijd werd gestolen van een dief. Duidelijk? Ik hoop het. Wij moesten dus de dief ‘verleiden’ zodat hij boven op de container kwam en wij de schelp konden pakken. Uiteindelijk moest ik de schelp met mijn mond uit zijn mond pakken, uh…

In de avond waren alle presentaties van alle workshops, wij hadden de film net optijd klaar. Alle presentaties waren ontzettend gaaf, van fashion tot percussie en fotografie. Geweldig! Daarna was er een jamsessie. Wat lijkt mij dat moeilijk zeg, beetje jammen zonder dat je een liedje hebt. Sommige mensen kunnen zingen! Wauw! Hierna was er een Silent Disco, ge-wel-dig. Iedereen met een koptelefoon op aan het dansen en zingen. De koptelefoon afzetten is nog het leukst. Dit ging door tot diep in de nacht.De volgende ochtend moesten we alles opruimen werden er prijzen uitgedeeld, want elke groep kon met corvee of optredens schelpen verdienen en de groep met de meeste schelpen won. Daarna was het naar huis en douchen haha.

Zoals je hoort heb ik een geweldige week gehad, iedereen was ontzettend aardig, creatief en inspirerend. Er hing een ontzettende goede sfeer en ik heb echt genoten! Ik kijk ontzettend erg uit naar maandag: de dag dat we beginnen met de opleiding! Ik heb er onwijs veel zin in!

Wanneer gaan jullie weer naar school?

Liefs Esmee

School | Introduction Week ArtEZ 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
%d bloggers liken dit: